Kim

Welkom op mijn website! Ik ben Kim Jacobi en woon in Katlijk samen met mijn man op de boerderij waar ik mijn bedrijf Kim Jacobi Dressuurtraining heb gevestigd.

Twee dagen per week ben ik docent op het Nordwin College te Heerenveen. De andere dagen ben ik met de paardensport bezig. Ik train paarden en geef les tot en met Grand Prix niveau.

Op zesjarige leeftijd is het allemaal begonnen met een shetlander, Newton. Ik ben minstens honderd keer van hem af gevallen en dit heeft mij veel doorzettingsvermogen opgeleverd.

20160626_102934

Mijn eerste pony Newton

Daarna kwam de leerpony Jacky waar ik mijn eerste wedstrijden op reed en veel prijzen mee heb gewonnen. Vervolgens kreeg ik een jonge pony, Bernsteiners Beau. Een prachtige e-pony die ik zelf heb opgeleid tot de klasse Z2 en waar ik veel successen mee heb behaald in de ponytijd. Mijn eerste paard was stermerrie Ramona (Revanche K). Ik heb haar opgeleid tot ZZ-licht. Ze raakte geblesseerd en is alweer een aantal jaren fokmerrie. We hebben prachtige veulentjes bij haar gefokt, waaronder mijn huidige Grand Prix paard Horses2fly Apres Minuit!

Inmiddels rijd ik ook op ons tweede eigengefokte paard, Kybrona, een 5-jarige elite merrie v.Governor. Naast deze twee eigengefokte paarden heb ik met meerdere fokkers een mooie samenwerking opgebouwd en train ik hun paarden voor de sport.

Het trainen van de paarden vind ik erg leuk en houd je actief en scherp voor het lesgeven en je eigen ontwikkeling. De hoofdtaak van Kim Jacobi Dressuurtraining ligt bij het lesgeven.

IMG_5950

Horses2fly Apres Minuit