3x GOUD en 3x ZILVER op Friese kampioenschappen

      Reacties uitgeschakeld voor 3x GOUD en 3x ZILVER op Friese kampioenschappen

Afgelopen weekend werd een deel van de Friese kampioenschappen verreden. Het andere deel werd verplaatst i.v.m. de slechte weersvoorspelling. Het was een fantastisch weekend!! Mijn lesklanten hebben allemaal goed gereden. Iedereen heeft er de afgelopen weken hard voor getraind en er alles aan gedaan. Dan moet het op het FK allemaal nog maar lukken! Ik ben trots op de prestaties die ze hebben neergezet.

Uitslag vrijdag;
In de klasse L1 paarden reed Jinke Koopmans met haar jonge talentvolle paard Gimmick een hele goede proef. Met 65,75% werd ze RESERVE KAMPIOEN en mag naar het NK.

Uitslag zaterdag;
Klasse B cat.d/e; Famke Koopmans reed met haar stoere hengst No Limit SW een super goede proef en werd FRIES KAMPIOEN met een super score van 70,42%. Hiermee verdient ze ook een ticket voor het NK Hannah Hoeksma & Winston wonnen een knappe 4e prijs in deze rubriek met een mooie score van 66,25%.
In de klasse L1 cat.d/e was het een spannende race tussen twee lesklanten. Uiteindelijk trok Ilse Rijpkema met haar chique pony I’am Irrisistible aan het langste eind. Ze werd FRIES KAMPIOEN met 68,92% en mag naar het NK. Nienke Wulff zette een knappe prestatie neer door RESERVE KAMPIOEN te worden met 68,25% met Pronk Stables Five star. Ze zijn nog maar kort een combinatie maar presteren al top! Babet van Dijk en Lieke Ydema reden in deze rubriek ook naar nette scores met 62.92 en 60,08%, goed voor de 7e en 9e plaats.
Klasse L2 cat.c: Anthe Regnerus reed een goede proef met Magliv`s Honey Gold en werd beloond met een mooie score van 63,42%. 1 jury zag in Anthe de kampioen, de andere jury had een andere mening. Toch een knappe 2e plaats!
In de klasse L2 cat. d/e was Nienke Wulff met De Mersken Romeo oppermachtig. Met 6% verschil en een super score van 70,17% werd ze FRIES KAMPIOEN en mag naar het NK.
Klasse Z1 cat.d/e; Maud Stelma en De Mersken Don Diablo reden een goede foutloze proef en met een mooie score van 66,54% werden zij RESERVE KAMPIOEN en verdienden ook een ticket voor het NK. Met haar andere pony Vanda`s San-Jose reed Maud ook een goede proef. Met 60,88% werd ze in deze rubriek ook nog 5de!

Maar liefst 5 tickets voor de Nederlandse kampioenschappen! Top gedaan dames

Super leuk dat Famke en Ilse een mooie statiedeken wonnen van sponsor Horses2Fly