Friese kampioenschappen 2021! 5x GOUD 2x BRONS!!

      Reacties uitgeschakeld voor Friese kampioenschappen 2021! 5x GOUD 2x BRONS!!

Afgelopen weekend was het een druk weekend. De Friese kampioenschappen werden verreden over 3 dagen. Ik had een grote groep lesklanten die zich had geselecteerd en ben dan ook drie dagen aanwezig geweest om iedereen te coachen tijdens het losrijden. Het waren drie succesvolle dagen! Maar liefst 15 lesklanten wisten zich te plaatsen voor de FINALE! Het resultaat 5x GOUD en 2x BRONS. 8 startbewijzen voor de Nederlandse kampioenschappen! Super trots op iedereen.

Uitslag finalisten pony`s; (klasse B cat. a/b) Sterre Bakker en Koopmans Femke hun droom kwam uit, deelnemen aan het NK. Dit kampioenschap werd over 1 proef verreden. Met een top proef en score van 63,17% werden zij FRIES KAMPIOEN! (Klasse B cat. d/e)Anouk Ydema en Heidehofs Santa Rose scoorden de eerste dag een percentage van 68,83% en een 4e plaats. De finale proef WONNEN ze met 69,42% en kwam hiermee op het podium, een 3e prijs en mag naar het NK.       (L1 cat. d/e) Jazz Brown maakte met Joris Tricolore een hele reis vanaf Terschelling, maar het was niet voor niks. De eerste proef WONNEN ze met 67,58%, in de finale werden ze 4e en in het eindklassement ook met een hele knappe 66,25%. (L2 cat. d/e) Maud Stelma en Aroshoeve Misse Ryley zijn nog niet zolang een combinatie maar de ontwikkeling gaat heel snel. Ze reden twee goede proeven en eindigden in het eindklassement op een knappe 4e plaats met 63,54%.                 (Klasse M1 cat.d/e) Famke Koopmans zette met No Limit een geweldige proef neer en met 5% verschil en hoogstgeplaatste, was dit een mooie uitgangspositie voor de finale. Deze won ze weer! Met 67,04%, 5% los van de nummer twee, werd zij FRIES KAMPIOEN. (Klasse M2 cat. d/e) Lieke Ydema en Noir de Civry beleefden een TOP kampioenschap. In de klasse M-springen werd ze reserve kampioen, op deze dag reed ze naar de koppositie in de dressuur met dik 65%. In de finale deed ze er een schepje bovenop en WON ze weer de proef, nu met met 68,30% en werd gehuldigd als FRIES KAMPIOEN. (Z1 cat.d/e) Maud Stelma en Vanda`s San-Jose reden de eerste dag naar de 1e plaats met 66,03%, ook de finale proef wist ze te WINNEN met 65,44%. Met een percentage van 65,74% werd zij FRIES KAMPIOEN in deze klasse. (Z2 cat.d/e) Maud Stelma en De Mersken Don Diablo reden een geweldige 1e proef en werden beloond met 68,59%. In de finale kür op muziek werd Diablo iets te enthousiast wat de score drukte. Gelukkig hadden ze een marge opgebouwd waardoor ze met een 3e plaats alsnog een ticket voor het NK wisten te bemachtigen. Anne-Femke de Groot en Leonardo Dicaprio wisten zich, met een goede eerste proef en 63,87%, ook te plaatsen voor de finale kür op muziek. Dit was voor Anne-Femke de eerste keer en dat was best spannend. Hierdoor kon ze niet helemaal laten zien wat ze kunnen. In het eindklassement eindigden ze op een knappe 6e plaats.

Uitslag finalisten paarden; (Klasse B) Myra van der Horst en Louis o`Pardi scoorden mooi constant. Met tweemaal 62% en een 9e plaats in het eindklassement kan ze terugkijken op een mooi kampioenschap. (Klasse L) Jinke Koopmans en Gimmick reden een hele goede eerste proef en met 68,17% en een tweede plaats een mooi uitgangspunt in de finale. Door twee dikke missers in de finaleproef kon ze deze positie niet vasthouden en eindigden ze op een 8e plaats. Zo zie je maar weer, op een kampioenschap kan van alles gebeuren. (Klasse L2) In deze klasse reed Jinke met Special Boy. Ze kwalificeerde zich voor de finale met 64,08%. In de finale reed ze een top proef wat dik 3% meer opleverde (67,35%). Hiermee steeg ze ook 3 plaatsen in het eindklassement, een 7e plaats met gemiddeld 65,67%. Marit Ros en Kyliana reden een mooi constant kampioenschap. Met twee keer een score van dik 65% en een 9e plaats in het eindklassement, kan zij terugkijken op een mooi kampioenschap. (Klasse M1) Ilse Rijpkema en I`m Irrisistible hebben kortgeleden de overstap naar de paarden gemaakt en dat gaat heel goed. In de eerste proef scoorden ze 69,42% en gingen als nummer 2 met 1,5 punt verschil op de nummer 1 de finale in. De finale proef verliep fantastisch maar een juryverschil van 25 punten was heel zuur. Desondanks zeer tevreden met een 3e prijs en een ticket voor het NK. (Klasse Z1) Mellanie Welles en William fan Stal Sibma hebben een geweldig kampioenschap gereden. De eerste- en de finale proef wist ze beide te winnen met een verschil van 4%. Overduidelijk de FRIES KAMPIOEN in deze klasse!

Fries kampioen Sterre Bakker

Fries kampioen Mellanie Welles

Fries kampioen Maud Stelma

v.l.n.r. Anouk Ydema (3e), Lieke Ydema Fries kampioen en Famke Koopmans Fries kampioen