Iza Dieni FRIES KAMPIOEN!

      Reacties uitgeschakeld voor Iza Dieni FRIES KAMPIOEN!

Afgelopen vrijdagavond werd het Fries kampioenschap in de klasse M1 verreden. Iza Dieni v. Bon Bravour en ik wonnen met bijna 69% en werden daarmee gehuldigd als FRIES KAMPIOEN! Hiermee hebben we een ticket voor de Nederlandse kampioenschappen binnen!

Inmiddels staat Iza Dieni, gefokt en in eigendom van Janneke Gnodde, een jaar bij mij in training en heeft na haar geslaagde IBOP al veel progressie gemaakt. Ze heeft nog niet heel veel wedstrijdervaring maar loopt al heel nuchter in alle entourages rond. In Harich vond ze het scherm toch wel iets spannend en daardoor ontstond er in de proef ook een miscommunicatie. Dit heeft ons op twee onderdelen veel punten gekost. Daar tegenover stonden de 8en en zelfs een 9 voor de middendraf, houding en zit en het halsstrekken. Beide jury`s hadden ons op de eerste plaats staan. We wonnen zelfs met dik 2,5% verschil op de nummer 2.

We trainen nu richting de Nederlandse kampioenschappen, daarna ligt het doel op het behalen van het sport predicaat, zodat ze in juli naar de Centrale keuring kan.