Mooie resultaten op Friese kampioenschappen!

      Reacties uitgeschakeld voor Mooie resultaten op Friese kampioenschappen!

Vrijdag en zaterdag werden de Friese kampioenschappen verreden. Met drie kampioenen, een reserve kampioen en maar liefst zeven startbewijzen voor de Nederlandse kampioenschappen, is dit FK weer succesvol verlopen!

In de klasse L2 reed Mellanie Welles met William fan stal Sibma een goede eerste proef. Ze kwalificeerden zich hiermee voor de finale. In deze finale reden ze een prachtige proef, dat was genieten! Met 72% behaalden ze de hoogste middagscore. Ze werden in het eindklassement RESERVE KAMPIOEN en wonnen voor de hoogste score nog een extra prijs.

Margriet Koopmans reed in de ochtend met Ide K.W. een mooie proef in de klasse ZZ-licht, hiermee eindigde ze op een nette 2e plaats en plaatste zich voor de finale kür op muziek. De kür, gemaakt door Theo Holstein, was prachtig en dat vond de jury ook. Met een gemiddelde van dik 70% werd ze weer FRIES KAMPIOEN in de hoogste klasse! Met de 76% voor het artistieke gedeelte won Margriet een extra prijs omdat dit de hoogste score was!

Jinke Koopmans reed met Special Boy ook een goed kampioenschap! In de klasse L1 eindigde ze in het eindklassement op een knappe 4e plaats. Hiermee verdient zij ook een startplaats op de Nederlandse kampioenschappen.

Nienke Wulff reed met Romeo in de klasse L1 cat. D/E een fantastische proef in de ochtend. Deze werd beloond met de hoogste score van de hele ochtend, maar liefst 74%.  In de finale proef scoorde ze dik 70%. Met een gemiddelde van 72% en 4% los van de nummer 2 werden ze FRIES KAMPIOEN!!

In de klasse L2 won Maud Stelma met Vanda’s San José de eerste proef met dik 69%. In de middag kon ze deze plaatst vasthouden en werd gehuldigd als FRIES KAMPIOEN!!
Met Don Diablo reed ze ook een goede eerste proef, in de finale deed hij oefeningen die niet gevraagd werden. Desondanks eindigden ze op een knappe 4e plaats in de klasse M2, goed voor een startplaats op het NK.

Famke Koopmans reed een goede eerste proef in de klasse B met haar pony No Limit SW. In de finale reed ze naar een mooie score van dik 67%. Ze won de 6e prijs in deze rubriek!

Welmoed Agricola had een succesvolle dag! Met Kooifenne’s Big Star reed ze in de klasse L1 in de eerste proef naar dik 66%, goed voor de finale. Tussendoor won ze in de klasse L- springen een mooie 7e prijs. Na dit succes reed ze in de finale van de L1 weer een goede proef en won in deze rubriek de 5e prijs.

In de klasse Z1 plaatste Elin Brander zich met de knappe Coelenhage’s Parco voor de finale. Ondanks de jonge leeftijd van haar pony, rijdt Elin al knap door de proef heen. Ze eindigden op een mooie 4e plaats op dit FK!

Syrah van de Rovaart reed een goede eerste proef in de klasse Z2 met Donna Daria. Een plaats in de finale kür was behaald! Dit was tevens hun kür debuut. Ze hebben het knap gedaan en eindigden in het eindklassement op de 8e plaats. Op naar het volgende doel; internationaal starten!

Marilee de Vries en Dulce Evita’s Dance plaatsen zich via een goede eerste proef ook voor de finale kür op muziek. Hier konden ze er nog een schepje bovenop doen. Met dik 66% eindigden ze op een knappe 6e plaats en haalden hiermee een ticket voor het NK binnen!