Nibali v. Ferdinand wint ZILVER op Nederlandse kampioenschappen

      Reacties uitgeschakeld voor Nibali v. Ferdinand wint ZILVER op Nederlandse kampioenschappen
Wat een geweldige dag! Nibali en Nienke moesten dinsdagochtend al vroeg starten in Ermelo. Gezien de voorspelde temperatuur was dat voor hen een voordeel. Ze reden een hele mooie constante proef en maakten geen fouten. De jury`s waren enthousiast over het mooie harmonieuze beeld en dit leverde een goede score op. Met 69,167% eindigden ze in de ochtend op een knappe tweede plaats van de 30 deelnemers! Dit betekende finale rijden.
De tweede groep van de klasse L1 moest pas in de middag rijden, dus dit was voor ons nogmaals 30 combinaties wachten tot de finale. Gelukkig hadden we inmiddels een box voor Nibali, dus kon hij lekker uitrusten.
In de finale proef deden Nienke en Nibali er nog een schepje bovenop en scoorden ze, na een fantastische foutloze proef, 71,444%. Hiermee stonden ze lange tijd bovenaan en leek een podiumplaats zeker. De laatste combinatie scoorde echter nog iets hoger, waardoor Nienke tweede werd. We konden het eerst bijna niet geloven! ZILVER op de Nederlandse kampioenschappen met het eerste “veulentje” van onze merrie Jeremy.
Een prachtige prestatie van veulen tot succesvol sportpaard. Dit maakt fokken zo leuk!